Van 21 t/m 24 februari 2019 opent Brabanthallen ’s-Hertogenbosch haar deuren voor TuinIdee. Het grootste tuinevent van Nederland vormt dé aftrap van het nieuwe tuinseizoen. Op TuinIdee draait alles om beleven, inspireren en nieuwe ideeën opdoen voor de ultieme tuinbeleving. Kijk je ogen uit in de vele voorbeeldtuinen, laat een gratis tuinschets maken, doe mee aan leuke én leerzame workshops en volg presentaties van bekende tuin-personality’s in het Tuintheater.  

Ontdek je eigen tuingeluk 
TuinIdee 2019 kenmerkt zich door vijf verschillende inspiratietuinen, verspreid over de verschillende hallen, met een totaaloppervlakte van maar liefst twee voetbalvelden. Groen Welkom is de tuin in de grote entreehal. Als je hier doorheen wandelt krijg je direct een vakantiegevoel. In de andere hallen ontdek je de Gezonde tuin, de Onderhoudsvriendelijke tuin, de Kindertuin en de Postzegeltuin met volop ideeën voor vierkantemetertuintjes. Ook de aanwezige hoveniersbedrijven tonen met hun eigen showtuinen hun vakmanschap. De tuinen hebben allemaal een eigentijds ontwerp en besteden aandacht aan natuurlijk spelen, moestuinieren en natuurlijk en ecologisch tuinonderhoud. Voor iedereen met een tuin, balkon of terras die op zoek is naar het ultieme tuingeluk. 

Groene sfeermakers 
TuinIdee 2019 kent drie thema’s: Jouw Oase, Het Buitenleven en Groen Doen. De hallen zijn zo ingericht dat de sfeer van elk thema goed naar voren komt, met (groene) trends op het gebied van inrichting, innovatieve gereedschappen en exclusieve producten. Tuinmeesters staan klaar staan met advies voor het ontwerp van je tuin en Tuincoaches beantwoorden al je tuinvragen. Op de groene markt kun je deco, accessoires en culinaire specialiteiten shoppen en in het Tuinatelier een gratis tuinschets laten maken. Er zijn creatieve workshops en in het Tuintheater presentaties van bekende tuin-personality’s. Kortom, een heerlijk dagje uit vol groene inspiratie. 

Praktische informatie 
TuinIdee is van donderdag 21 t/m zondag 24 februari 2019 geopend van 10.00-18.00 uur. Toegangsprijs: € 12,- p.p. via de online voorverkoop (t/m 21 feb. 2018) of € 16,50 aan de kassa. Kinderen t/m 12 jaar gratis, mits onder begeleiding van een volwassene. Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op tuinidee.nl.