Historie

Roestenburg Kwekerijen is opgericht in 1938 door Arnoldus Roestenburg. Hij begon toentertijd met de opkweek van vooral eiken, beuken, populieren en dennen. In eerste instantie bedoeld voor de bosbouw. Wat niet in de bossen nodig was werd verhandeld.

Na de tweede wereldoorlog ontstond er veel vraag naar vruchtbomen, waardoor deze teelt werd opgepakt. Vanaf de jaren vijftig werden nieuwe woonwijken ontwikkeld, waarin sierheesters en coniferen nodig waren. Deze plantgroepen werden vervolgens ook aan de teelt toegevoegd.

In 1976 heeft Henk Roestenburg (zoon van Arnoldus) het bedrijf overgenomen. Naast de bestaande percelen vollegrondsteelt begon hij op een nieuwe locatie met de toen al in opmars zijnde containerteelt.

Door de groei in de loop der jaren is in 1994/95 de hele kwekerij verhuisd naar de huidige locatie aan de Nieuwkuijksestraat in Nieuwkuijk.

Vanaf die jaren is het bedrijf zich naast het kweken en verkopen van de eigen productie ook steeds meer gaan toeleggen op het inkopen en verhandelen van het totale pakket aan planten en bomen.

In 2005 is familie Roestenburg een samenwerkingsverband aangegaan met Marijn van Iersel. Door een gezamenlijke aanpak werd de eigen kwekerij gemoderniseerd. Zo kreeg de vollegrondskwekerij een andere indeling. Dit om machinaal planten, snoeien en rooien mogelijk te maken.. De container- velden, op hun beurt, werden geautomatiseerd en gerecirculeerd.

Na een vruchtbare samenwerking van 5 jaar besluit de familie Roestenburg in 2010 om het rustiger aan te gaan doen en wordt het bedrijf overgedragen aan Marijn van Iersel. De huidige directeur-eigenaar.